Skip to content

Tutorial : How to use eyelet setter

July 5, 2011
all in 1 set.
__________________________________

1. tutorial untuk eyelet

eyelet yg besar, gunakan hole yg plg besar untuk buat lubang pd felt.

pastu tarik eyelet ni.. dont worry sbb die spring, tarik je panjang mana anda suka..

masa untuk buat lubang

masukkan eyelet refill kt lubang tadi.

untuk ratakan eyelet refill dgn kemas perlu la guna alat warna silver ni.

sama gak step ni, mcm nk wt lubang tadi je.

taadaaa.. inilah hasilnya…



_______________________________

2. tutorial untuk brads

untuk brads kena la pilih penebuk yg paling kecil

so mcm biasa, tarik dan lepaskan eyelet setter ni untuk wat lubang

masukkan kaki brads dlm lubang yg wat tadi

pas da msukkan brads, tekan brads ketat2 dan bengkokkan 2 kaki brads tu.. make sure ketat ye brads tu kalo x nanti bergerak2 brads tu.

da ciap..

cane tutorial ni dpt membantu x? saya harap tutorial ni dpt membantu..
p/s : sila abaikan tgn yg gemox itu =p


One Comment leave one →
  1. September 14, 2011 2:16 am

    salam nini,saya da dapat eyelet setter.saya cuba guna ikut tutorial ni tp xde hasil la..ape fungsi tarik spring tu ye?bila lepaskan spring xjadi pape pun..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: